Meer uitleg

Ventilatiesysteem

 type ventilatie

 debiet roosters

m³/h.m

 voorbeeld systeem C:

Elk ventilatiesysteem werkt door verse lucht toe te voeren in de leefruimte (slaapkamer, living en bureau) en vochtige lucht af te voeren in de vochtige ruimtes (keuken, badkamer en WC). Zo heeft men altijd verse lucht in de ruimtes waar men verblijft en wordt het vocht uit het gebouw verwijderd. Bij een ventilatiesysteem C gebeurt de toevoer door roosters in de ramen, de doorvoer onder de binnendeuren (spleet van 1cm) en de afvoer via een gecentraliseerd afvoersysteem.

bouw-energie

Minimum toevoer lucht

Vul alle leefruimtes in (woonkamer, slaapkamer, bureau en speelkamer). Het minimum te voorziene toevoerdebiet en, indien van toepassing, de minimum roosterlengte worden automatisch berekend.


Naam ruimte ? Type ruimte Oppervlakte (m²) Toevoer lucht (m³/h)
Lengte rooster (m)

Minimum afvoer lucht

Vul alle vochtige ruimtes in (keuken, badkamer, WC en wasplaats). Het minimum te voorziene afvoerdebiet en de minimum diameter van de afvoerbuis (enkel voor systeem A, voor systeem C en D mag de diameter vrij worden gekozen) worden automatisch berekend.


Naam ruimte Type ruimte Oppervlakte (m²) Afvoer lucht (m³/h)
Diameter buis (m)

Dimensionering ventilatiesysteem

Bereken

Download rapport

 afvoerdebiet unit

m³/h ?
Bij de aankoop van het ventilatiesysteem moet u erop letten dat het systeem minstens dit debiet kan afvoeren. Zoniet wordt er immers niet voldaan aan de EPB-norm en hiervoor kan men boetes krijgen.

 naam berekening

?
Hier kan men een naam invullen voor de berekening die dan ook op het rapport komt dat men kan downloaden.